7 fordele ved NiceLabel Software, der effektiviserer din print af etiketter

27 okt, 2023

Med NiceLabel software kan du effektivisere din virksomheds workflow for print af etiketter, og det skyldes i høj grad systemets mange funktioner og integrationsmuligheder.

Tilsammen gør det NiceLabel attraktiv for enhver produktionsvirksomhed, der ønsker et fuldautomatiseret label management setup.

I denne artikel gennemgår vi 7 fordele ved NiceLabel, du bør kende, når skal vælge label print software.

 1. Fuld integration med dine forretningssystemer (ERP og MES)
 2. God teknisk support
 3. Komplet cloud-løsning
 4. Brugervenlig og intuitiv designer
 5. Robust, pålidelig og skalerbar løsning
 6. Hurtig implementering
 7. Centralt kontrolcenter

1. NiceLabel Software giver fuld integration med dine forretningssystemer

En helt klar fordel ved NiceLabel er, at det integrerer godt med alle dine forretningskritiske IT-systemer. Det gælder både dit ERP, MES og PLC-system.

Integrationsmulighederne gør, at du kan udnytte eksisterende data fra dit ERP-system til at automatisere dine printopgaver, og dine operatører slipper derfor for manuelle indtastninger. På den måde fjerner du risikoen for tastefejl og de efterfølgende tilbagekaldelser af varer på grund af fejlmærkning – f.eks. forkerte SSCC-numre, stregkoder eller datomærkninger.

Grundlæggende kan vi sige, at vi integrerer printsystemet med ordresystemet, således at de data, der ligger på ordren, er de data, vi anvender, når vi printer. Selve integrationen mellem NiceLabel og dine forretningssystemer foregår via integrationssoftware, som nemt kan udvikles til det enkelte system.

Og bruger du SAP eller Oracle har NiceLabel gjort det endnu nemmere og udviklet en køreklare integrationspakke, du kan bruge til at integrere de to systemer.

2. God teknisk support

Der findes forskellige supportmuligheder hos NiceLabel.

Fælles for supportmulighederne er, at de fungerer rigtig godt, og at du vil opleve hurtige svartider. Vores erfaring er også, at NiceLabel næsten altid kan finde en løsning på din udfordring eller en workaround, så du kan komme hurtigt videre. På den måde undgår du lang nedetid og missede deadlines.

Support ticket

Med NiceLabels support ticket kan du nemt oprette en sag, hvor du kan få teknisk assistance ved fejlmeldinger eller andre produktrelaterede problemer.

Helpdesk

I NiceLabels Helpdesk kan du finde udførlige guides til installation og brugen af systemet. Du finder også en lang række how to-guides og artikler, der besvarer typiske spørgsmål omkring databaser, kompatibilitet, migration, licenser mv.

Software Maintenance Agreement (SMA)

Med en Software Maintenance Agreement (SMA) får du en udvidet support-aftale hos NiceLabel og adgang til gratis opdateringer til dine NiceLabel-produkter. Du får:

 • Adgang til telefonisk support
 • Prioriteret support ticket
 • Adgang til fora, træningsvideoer, webinarer og NiceLabel-vidensbasen

3. Komplet cloud-løsning

NiceLabel tilbyder både en on premise og en cloud-version af deres software, og netop cloudversionen kan være en stor fordel for mange. Men hvilken skal du vælge? Her er nogle af fordelene ved at vælge en cloudløsning:

 • Automatisk opdatering: Kommer der en ny opdatering, bliver den udrullet i clouden først – og helt automatisk – før den bliver tilgængelig for on premise-kunder.
 • Slip for vedligehold:  Har du en on premise-løsning, skal du selv stå for opdateringer, vedligehold af servere og den generelle IT-sikkerhed. Det slipper du for ved en cloud-løsning.
 • Backup: Der bliver taget regelmæssig backup, så du ikke mister din data, hvis uheldet er ude.
 • Tårnhøj oppetid: NiceLabel lover selv en oppetid på 99,9%, og vi har heller ikke oplevet, at en cloudløsning har været nede de seneste 5 år.
 • Pålidelig: Clouden er bygget på Microsoft Azure-teknologi, hvilket gør integrationer nemme – bl.a. gennem deres API.

Cloud vs on premise – hvem er det for?

Mange af de store produktionsvirksomheder ønsker at adskille administrationsnetværket med produktionsnetværket på grund af IT-sikkerhed. Det kan man ikke i cloudløsningen, og enterprise-virksomhederne vælger derfor typisk en on premise-løsning. I princippet er IT-sikkerheden i cloudløsningen lige så god.

Med dette in mente vil NiceLabel cloud typisk være for de små og mellemstore produktionsvirksomheder, hvor on premise-løsningen er for de store produktionsvirksomheder.

4. Brugervenlig og intuitiv designer

Det er vores erfaring, at NiceLabel har en af de mest brugervenlige og intuitive designere, der mest af alt minder om det, du kender fra Word. Det er et væsentlig parameter, da det sparer tid i selve designprocessen af dine etiketter, og der er dermed kort vej fra tanke til færdige labels.

Den intuitive designer gør også, at der ikke skal sættes mange ressourcer af til oplæring i systemet. Er man vant til at bruge Word, vil de fleste finde sig til rette i systemet forholdsvist hurtigt.

Ud over designeren er meget brugervenlig, er selve integrationsbyggeren – og generelt hele paletten af softwareadministrationen – nem at gå til.

5. Robust, pålidelig og skalerbar løsning

Som produktionsvirksomhed har du brug for et label management system, der kan vokse sammen med produktionen og som kører non-stop. Det kan NiceLabel.

Skalerbar

Man kan begynde med en lille løsning, og der er næsten uanede muligheder for at skalere den i takt med, at produktionen vokser eller behovet for printere ændrer sig. Du kan tilkøbe ekstra printere og opgradere versioner med flere funktioner i forhold til kvalitetssikring og integrationsmuligheder.

Robust

NiceLabel software er bygget på Azure-platformen. Det giver dig blandt andet mulighed for at lave load balancing, hvor integrationen kan lægges på flere servere.

Det giver dig også mulighed for at lave en serverfarm – og dermed dele arbejdsbyrden ud på flere servere – hvis du har behov for at printe til mange printere på én gang. På den måde sikrer du, at systemet kører på fuld kapacitet. Altid.

Pålidelig

Med NiceLabel software får du en meget pålidelig løsning, du kan stole på. Faktisk lover NiceLabel selv en oppetid på 99,9 procent på deres cloudløsning

On premise-løsningen kræver naturligvis mere vedligehold, men det er vores erfaring, at når systemet først er sat korrekt op og bliver vedligeholdt efter forskrifterne, kører det utrolig effektivt.

6. Hurtig implementering

NiceLabel er hurtig at integrere, og en standardløsning kan integreres på få timer.

Men hvorfor er hurtig implementering en fordel?

I integra2r oplever vi, at integrationen af printerne bliver overset i projektfasen, og at det pludselig er en opgave, man til sidst i projektet opdager, der skal udføres. Derfor er hurtig implementering afgørende.

Vi hjalp f.eks. en kunde med et opsætte en NiceLabel-løsning op til en stram deadline inden jul, hvor printerintegrationen var blevet “glemt”. Det kunne vi klare på blot én dags arbejde, og varerne nåede dermed at komme afsted inden deadline.

Konklusionen er, at du hurtigt kan komme i gang med din NiceLabel-løsning. I sidste ende afhænger det naturligvis af din løsnings kompleksitet.

7. Centralt kontrolcenter

Et centralt kontrolcenter gør administrationen af dine printere, printopgaver og printerservere markant nemmere, da du f.eks. slipper for manuelt at justere hver enkel printer.

Kontrolcenteret giver blandt andet også følgende muligheder:

 • Kontrol over brugeradgang: Du kan tildele adgang og holde styr på, hvem der har adgang til de enkelte printprocesser.
 • Kvalitetssikring: I NiceLabels LMS (Label Management System) kan du kontrollere og automatisere hele review and approve-processen, hvilket er særligt relevant i Pharma-industrien.
 • Sammenlign ændringer: Du får mulighed for at sammenligne ændringer på labels og dermed mindske risikoen for fejl.
 • Test-feature: Du kan ændre/vurdere dine labels i et testmiljø, inden du sender dem live i produktionsmiljøet.
 • Log med historisk data: Du får adgang til et historisk overblik over alle labels, du har printet, fejl og events. På den måde har du dokumentationen i orden.
 • Fjernkontrol af din printere: Du kan installere, opdatere og håndtere alle dine printere via NiceLabels web-baserede printer management. 
 • Analyse af etiketteringsproces: Du får adgang til NiceLabel Analytics, hvor du kan følge og analysere dine printopgaver i realtid.

Kontrolcenteret sikrer dig en central og standardiseret adgang til din etiketteringsproces, hvilket i sidste ende giver dig en mere effektiv produktion

Har du spørgsmål til NiceLabel?

Vi håber, du er blevet klogere på, hvordan NiceLabel software kan bidrage positivt til din produktionsvirksomhed. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at tage fat i Morten Just Jensenmjj@integra2r.com eller (+45) 7370 8078.

Er du interresseret i at komme i gang med NiceLabel?