Bæredygtig produktion

Få en mere bæredygtig produktion med digitalisering

Udviklingen kalder på mere ansvarsfuld og bæredygtig produktion. Løsningen er digitalisering med værktøjer, der kan minimere miljøpåvirkning og leve op til de stigende ESG- og dokumentationskrav. Det er her, vi kan hjælpe.

Kontakt os

Færre kasseringer og mindre spild

Pålidelig dokumentation og rapportering
Konkurrencedygtig nu og i fremtiden

Hvad er bæredygtig produktion?

Hvordan ser en bæredygtig produktion ud?

Bæredygtig produktion handler om at tage ansvar for hele produktets levetid – lige fra leverandør- og materialevalg, til slutkunden skal skaffe sig af med produktet. En bæredygtig produktion beskytter altså miljøet, bruger ressourcer effektivt og tager socialt ansvar.

En bæredygtig produktion viser sig gennem konkrete initiativer i hele forsyningskæden. Vil du arbejde seriøst med bæredygtighed i din produktion, er det afgørende, at du kan stå på mål for og dokumentere dine tiltag.

Digitalisering giver dig mulighed for både at implementere mere miljøvenlige løsninger og indsamle relevante data fra dine processer.

Mere bæredygtig med digitalisering

Vil du have en mere bæredygtig produktion,
har du brug for en Smart Factory

[

Industri 4.0

Fejlmærkninger, unøjagtige doseringer og nedetid koster dyrt for økonomien og miljøet. Med automatisering kan du minimere fejl og nedsætte spild og kasseringer betydeligt.

[

Internet of Things (IoT)

Intelligente løsninger som dataudveksling mellem sensorer og serverer får din produktion til at køre gnidningsfrit. Det kan blandt andet oversættes til effektive changeovers og kortere produktionstid, som nedbringer dit energiforbrug.
[

ESG-rapportering

Jo større indblik du har i dine produktionsdata, jo lettere er det for dig at arbejde aktivt med bæredygtighed. Med digitale løsning kan du nemt indsamle og analysere relevante data.

Bæredygtighed og digitalisering

Derfor har du brug for et MES-system

Et Manufacturing Execution System kan optimere afviklingen af din produktion med realtidsdata og automatisering. MES-systemets funktioner bidrager særligt til en mere bæredygtig produktion på tre områder:

1 – Mindre spild og overproduktion

Tastefejl på labels eller fejldoseringer er ofte skyld i mange kasseringer. MES kan nedbringe mængden af spild – og dermed din miljøpåvirkning – ved at automatisere eller digitalisere manuelle opgaver. 

2 – Reduceret energiforbrug

Ved at overvåge og analysere produktionsprocessen kan MES give dig fuldt indblik i dit energiforbrug. På den baggrund kan du eksempelvis optimere ineffektive processer og arbejdsgange, der bruger meget energi. 

3 – Realtidsdata og rapportering

MES indsamler data i realtid fra hele din produktionsproces, så du har nøgletal på din OEE (Overall Equipement Effectiveness). Det giver dig det totale overblik over forbrug, spild og udledninger i din produktion, som er din dokumentation til ESG-rapportering, kunder og myndigheder.

Verdensmål

Lever din produktion op til verdensmålene om bæredygtighed?

Verdensmål 9 og 12 er centrale holdepunkter i vejen mod en mere bæredygtig produktion.

Målene bygger på, at produktionsvirksomhederne skal tage ansvar for deres forsyningskæder og forvalte deres ressourcer hensynsfuldt med bedre teknologier og grønnere produktionsformer.

Vil du være konkurrencedygtig i fremtiden, skal du altså arbejde aktivt med verdensmålene i form af digitalisering og dataindsamling.

Det får du

Sådan kan vi hjælpe dig med at få en mere bærdygtig produktion

Optimering af processerne i din produktion

Indsamling og visualisering af relevant realtidsdata

Integration af intelligente IoT-enheder

Automatisering af omkostningstunge opgaver

Support så dine IT-systemer kører effektivt 24/7/365

Lad os tage en uforpligtende snak

Vil du tage mere ansvar i din produktion?

Som specialister i digitalisering af produktionsvirksomheder med MES kan vi give dig den gennemsigtighed og de digitale værktøjer, du skal bruge til at rykke dine produktionsprocesser i en grønnere retning.

Vi tager gerne et uforpligtende møde med dig om netop din produktion.

Kontakt Integra2r